Mijn kwartierstaat

Welkom op mijn kwartierstaatpagina; misschien wel ’t belangrijke onderdeel van mijn website. Om de online publicatie van mijn genealogisch bestand zoveel mogelijk naar eigen inzicht te kunnen inrichten, maak ik geen gebruik van software met bijvoorbeeld hyperlinkjes naar ouders of kinderen. Dat lijkt misschien wat ingewikkelder, maar ‘t valt wel mee.

De kwartierstaat is een ’Ahnentafel Report’, opgebouwd uit generaties en nummers. De ouders van 1 zijn 2 en 3, diens ouders zijn 4/5 en 6/7, enzovoorts. Om gemakkelijk op te kunnen tellen: op uw dashboard zit een rekenmachientje (mac). Omdat mijn stamboomprogramma enkel engelstalige rapporten produceert, heb ik in de verwerking van de tekst tot Nederlands veel gebruik moeten maken van automatisch vervangen. Hoewel ik mijn best gedaan heb zoveel mogelijk aan te passen, kan het dus zijn dat er ergens een foutief voorzetsel of een verkeerde hoofdletter staat hierdoor. 

Wat andere huwelijken van een persoon betreft: hoewel er af en toe een tweede, derde (enz.) huwelijk staat vermeld, is dat hoofdzakelijk niet het geval. Ik moet handmatig elk ander huwelijk van een voorouder opzoeken en toevoegen, en dat proces is nog niet voltooid. Houdt u ook rekening met ‘waarschijnlijke’ geboorteplaatsen. Zeker vóór 1600 is het soms moeilijk een bewijs voor een exacte geboorteplaats te vinden, maar is een geboorteplaats wel waarschijnlijk. In dit geval staat er of een vraagteken achter de plaats van geboorte, of is er vooraf aan de geboorteplaats “waarschijnlijk” of “mogelijk” vermeld. Die gegevens zijn een inschatting, en dus niet bewezen, waarbij ik wel graag wil zeggen dat ik nooit zonder aanwijzingen een aanname doe hierover. Voor specieke vragen kunt u zeker mij een berichtje sturen.

Op deze pagina’s ga ik 26 generaties terug. Da’s exact de generatie van mijn vroegste niet-adellijke voorouder: Bac van Nole, geboren rond 1165. Er zijn, zoals bij de meeste West-Europeanen, nogal wat aansluitingen op de middeleeuwse adel, en daarmee dus ook met bijvoorbeeld keizer Karel de Grote en koning Olav de Heilige. Deze takken verwerk ik vooralsnog niet in mijn kwartierstaat, maar er zijn erg veel bronnen te vinden waar u met deze takken verder kan gaan.

Onderstaande genealogische gegevens zijn vrij te hergebruiken onder de volgende voorwaarden:

  • Graag een bronvermelding naar mijn website of uiteraard naar de bron die ik gebruikte (zie bronnenlijst).
  • Gelieve geen gegevens te hergebruiken op (stamboom-)websites waar bezoekers/gebruikers voor moeten betalen. Ik doe dit onderzoek niet in dienst van een of ander bedrijf.
  • Hergebruik van familiefoto’s (duidelijk aangegeven onder dergelijke afbeeldingen met “familiefoto”) is onder geen beding toegestaan.

Om de privacy van mijn familie te beschermen heb ik van mijn overgrootouders maar heel summier gegevens gepubliceerd. Mocht u meer over hen willen weten, kunt u altijd contact met mij opnemen! Mocht u uw gegevens tegenkomen maar bezwaar hebben tegen publicatie op mijn website, gelieve mij dan ook te contacteren. Hetzelfde geldt uiteraard voor als u vragen, opmerkingen of aanvullingen heeft. Ik hou me graag aanbevolen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *